Onderhoud van van kachel en haard

Het regelmatig onderhouden van kachels en haarden is van vitaal belang om niet alleen hun prestaties te optimaliseren, maar ook om de veiligheid te waarborgen en de levensduur te verlengen.

Naast het voorkomen van storingen en het waarborgen van de veiligheid, draagt regelmatig onderhoud ook bij aan de efficiëntie van de verwarming. Een goed onderhouden kachel of haard kan brandstof besparen en tegelijkertijd een schonere en gezondere omgeving in uw huis creëren. Het is sterk aan te raden om professionele onderhoudsdiensten te overwegen, aangepast aan het specifieke type kachel of haard, om ervoor te zorgen dat alle onderdelen correct worden behandeld en eventuele potentiële problemen tijdig worden opgemerkt. Hierdoor kunt u optimaal genieten van de warmte en sfeer die uw kachel of haard te bieden heeft.

Onderhoud houtkachels

Bij houtkachels is het essentieel om het rookkanaal jaarlijks te laten vegen om creosootophoping te voorkomen, wat een potentieel brandgevaar vormt. Het controleren en schoonmaken van de haard, evenals het verwijderen van as, behoort tot de standaardonderhoudsprocedures.

Gashaarden onderhoud

Gashaarden vereisen periodieke inspectie van de brander, het branderbed en gasaansluitingen om een efficiënte verbranding te behouden. Het glas houden we mooi door deze van binnen en buiten te reinigen. Tevens wordt gecontroleerd of de verbranding optimaal is.

Pelletkachel onderhoud

Pelletkachels moeten regelmatig worden gereinigd om te voorkomen dat as zich ophoopt en de werking belemmert. Ook bij pelletkachels is het essentieel het afvoerkanaal jaarlijks te reinigen. Dit om schoorsteenbrand te voorkomen. Wij reinigen het kanaal met een roterende borstel.

Onderhoud van Elektrische haarden

Elektrische haarden hebben doorgaans minder onderhoud nodig, maar het is belangrijk om de bedrading en ventilatieopeningen te controleren.

Bel ons om de mogelijkheden te bespreken

Kachel aanleggen

Professionele en veilige installatie van diverse kachels en haarden in uw woning. Met persoonlijk advies bij u thuis, en een helder offerte vooraf.

Kachel onderhoud

We verzekeren optimale werking en veiligheid van uw kachel of haard door middel van grondige inspectie en professioneel onderhoud.

Kachel kopen

Bij onze partner Have kunt u altijd in de showroom terecht voor een uitgebreid assortiment aan sfeervolle en efficiënte kachels en haarden.

De drie zekerheden van Condor